Werkwijze interieur + meubel spuiterij IMS Van Markus

Samen met u wordt bepaald in welke kleur en welke stijl uw opdracht wordt afgehandeld. Wij zullen u uiteraard een gedegen advies geven.

Hieronder leggen wij uit welke stappen er worden doorlopen.

Advies en offerte

Er is meer mogelijk dan men denkt!

Daarom is het ‘t gemakkelijkst als vooraf één of meerdere foto’s worden gemaild van de te spuiten objecten. We hebben vaak eerst even telefonisch contact en kunnen dan samen bespreken wat u zou willen en wat de mogelijkheden zijn. Meestal heeft u keuze uit verschillende opties met ook ieder een verschillende prijs. Daarom is vrijwel altijd een keuze binnen uw budget mogelijk.

Naast de verfafwerking en spuitwerk bekijken we ook de noodzakelijke voorbewerking, zoals schuren, eventueel repareren, eventuele noodzakelijke primerlagen. Ook kijken we eventueel naar kitwerk, of naden en kieren moeten worden ingewassen. Qua verfafwerking kiest u de kleur, glansgraad en ook de gewenste kwaliteit, bijvoorbeeld een extra toplaag voor extra bescherming. Meestal kunnen wij u vervolgens een goede inschatting geven van de totale kosten.

Vervolg en uitvoering

De te spuiten objecten brengt u in overleg naar ons of wij halen ze bij u op. Als wij de objecten binnen hebben, worden deze nog eens bekeken en gecontroleerd of de afgesproken werkwijze inderdaad de juiste is en of een juiste offerte is gemaakt. Als u twijfel heeft over de kleur en verdere afwerking, maken wij voor u tegen een kleine vergoeding een kleurmonster of direct op het object indien mogelijk. Na uw en ons definitief akkoord beginnen we met de uitvoering. Wij starten met de voorbehandeling, zoals ontvetten en schuren. Na controle worden in onze geconditioneerde spuitcabines de objecten gespoten. De verf wordt veelal in onze eigen mengmachines gemaakt en natuurlijk ook gecontroleerd. Na droging (meestal nacht over) wordt het werk wederom gecontroleerd. Het kan in sporadische gevallen voorkomen dat er nog een onvolkomenheid is, waarvoor dan een extra behandeling nodig is.

Belangrijk: een maximale, goede uitharding, ook om beschadigingen tijdens transport te voorkomen,  vergt ten minste 2 dagen! Als extra zekerheid tijdens het transport kunnen wij de gespoten objecten verpakken in speciaal foam. Desgewenst kunnen wij in overleg de goederen ook weer bij u afleveren.

Facturering en betaling volgens gemaakte afspraak.

Welke ondergronden

Vrijwel alle ondergronden zijn geschikt: hout, MDF, kunststof, metaal, glas, riet en rotan, geverfde ondergronden, beschadigde ondergronden, geprofileerde of generfde ondergronden, etc. Maar er zijn uitzonderingen!

Dan is veelal een extra hechtprimer noodzakelijk of een specifieke andere voorbehandeling, zoals etsen of stralen. Bij twijfel doen wij vooraf ook nog eens een hechtproef om zekerheid te krijgen of maken wij een proefstaal om het eindresultaat te beoordelen. Een bekende uitzondering zijn bijv. keukens, welke zijn voorzien van een kleurFOLIE. Als deze is beschadigd of u wilt een nieuwe kleur, dan dient altijd de kleurfolie en resterende lijmresten volledig te worden verwijderd. Dit kunnen wij ook voor u verzorgen. Keukens, voorzien van kapotte, loslatende of blazende kleurfolie, zijn dus zeer geschikt om weer – als nieuw – in de gewenste kleur te spuiten!

Daarnaast bestaan enkele specifieke kunststoffen, welke niet duurzaam kunnen worden voorzien van een verflaag (onthechting na een beperkte periode).

In onze spuiterij behandelen wij zowel “nieuw werk” als “renovatie”: wij stemmen ook onze voorbehandeling daar altijd op af.

Welke kleuren en glansgraad

Alle kleuren zijn mogelijk!

Zowel voor nieuw werk, als ook het namaken van een bestaande kleur voor renovatiewerk.
Wij hebben eigen kleurmakers, die met speciale kleurmeetapparatuur de exacte kleur kunnen bepalen. In onze eigen verfmakerij wordt de verf in de gewenste kleur en samenstelling gemaakt. Wij gebruiken uitsluitend de betere merken van de leidende verffabrikanten, o.a. Akzo Nobel, Sikkens, Zweihorn. Als u de kleur wil laten matchen met bijv. een ander meubelstuk, lampenkap of gordijn, neem dan daarvan bijvoorbeeld een deel mee, en dan kunnen wij deze kleur exact namaken. Iedere verfsoort heeft specifieke eigenschappen, zodat wij altijd op basis van uw wensen de juiste kunnen kiezen.

Alle glansgraden zijn mogelijk

Zijdeglans wordt het meest toegepast.

Als professional kijken wij altijd naar het geheel, het zogenaamde “verfsysteem”: dat begint met de voorbehandeling, een eventuele hechtprimer, één of meerdere vervolglagen in kleur en een eventuele (al dan niet blanke) toplaag.

Om nog langer en blijvend mooi mee te kunnen gaan wordt vaak een blanke toplaag aangebracht, welke bijvoorbeeld mat, zijdeglans of hoogglans is.

U heeft daar geen omkijken naar, dat is ons vak en wij adviseren u graag!
Heeft u twijfel of de gewenste kleur de juiste keuze is?
Tegen geringe vergoeding maken wij graag een (groter) monster in kleur.

Om een kleur te kiezen kunt u gebruik maken van de digitale kleurenwaaier

Om een kleur te kiezen kunt u gebruik maken van de digitale kleurenwaaier